ANTI Telefoon Zombie

Geplaatst op: februari 19, 2013 door jovdb in Uncategorized

Wat: Phone stacking

Waar: in een café in Eindhoven

Waarom: Er is tegenwoordig veel behoefte aan het afsluiten van de digitale wereld, en het intensief aanwezig zijn in het hier en nu. Infobesitas is erg stressvol, daarom is het fijn om even zonder telefoon vol informatie te bivakkeren.

Toen ik zaterdag middag in een café in Eindhoven een tosti aan het nuttigen was, viel er mij iets op aan de tafel naast ons. Daar lag een stapel met telefoons. Nu had ik al eerder gehoord van dit fenomeen, maar wist niet dat mensen dit ook echt deden. Blijkbaar is er wel behoefte aan het afsluiten van de digitale wereld, waar je de hele dag als een zombie op je iPhone zit te staren.
Image

Phone stacking is een soort spel waarbij tijdens het eten iedereen verplicht is zijn smartphone tevoorschijn te halen en er een mooi torentje van te bouwen in het midden van de dinertafel. Degene die vervolgens als eerste zijn telefoon oppakt omdat ‘ie het toch écht niet kon laten, betaalt de rekening van het restaurant.

Infobesitas (de constante honger naar informatie) kan soms best stressvol zijn, en daarom is het af en toe wel even lekker om je af te sluiten van die enorme informatiestroom. Phone stacking is een duidelijk voorbeeld van hoe jongeren steeds vaker bewust een infobetical nemen. Ze ‘ unpluggen’  zich even van hun telefoon zodat ze zich weer kunnen concentreren op het ‘normale’ leven en hun real life vrienden.

Vorige week kwam ook op het nieuws dat er een nieuwe uitvinding is gedaan; een soort doek waar je je telefoon in kan vouwen die alle verbindingen verbreekt. Als al de informatie je te veel is kan je dus je van ijzerdraad gemaakte servet pakken om vervolgens je telefoon in te wikkelen, en weg is de stress. Waar de uitvinders van dit overbodige doekje niet aan hebben gedacht is dat er ook een optie bestaat om je telefoon uit te schakelen, en je dus niet zo’n duur hight tech servet hoeft te kopen.

De behoefte om uit je telefoon te komen, en daadwerkelijk sociaal contact te hebben is overduidelijk aanwezig. Hoe irritant is het als al je vrienden om je heen staan in de kroeg, kijkend op hun telefoon. Het is de tijd van de belevenis economie, en dus tijd om te beleven in real-life. Stop je telefoons weg en kijk om je heen. En wie weet wat voor mooie dingen je daar zien…

Advertenties
reacties
  1. maaikerijnders schreef:

    ja, ok, dit zijn er eigenlijk wel 2….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s