Oostenrijkse hipsters: lederhosen rage onder uitgaanspubliek

Geplaatst op: februari 24, 2013 door sleevezip in Uncategorized, Week 2: coolhuten (web én straat)

LederhosenDe lederhosen, de traditionele oostenrijkse klederdracht -ook wel Tracht genoemd- beleeft anno 2013 haar comeback. In Nederland zien we dit vrolijke pakje een aantal dagen per jaar tijdens het Oktoberfest of Carnaval, maar in Duitsland en Oostenrijk kom je hem nu ook tegen op de een random stap avond. Trachtnights komen als paddenstoelen uit de grond, bars organiseren moderne folk avonden met traditionele muziek waar een strakke beat onder zit. In Spanje en Italie zijn folkorische feesten ook hot. Ben benieuwd of wij binnenkort ook als zeeuws meisje of Volendamse klederdracht de kroeg in gaan..

Ik zelf ben altijd een voorstander van gekostumeerde feestjes. Ik ga niet mee in de stroming, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Dit is daar weer een voorbeeld van dat je mag opvallen, dat je gek mag doen en dat je terug wil naar vroeger. Het leuke oude vertrouwde vind ik leuk om weer terug te zien.

Advertenties
reacties
  1. Anoniem schreef:

    ok, goede hunt, kun je ook een waarom geven, waarom vind je het cool , of waarom doen die mensen dat, staat er ergens een quote op het internet, wat er zo cool aan is? Of vind je het zelf cool? waarom dan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s