MINIMALISTIC

Geplaatst op: februari 26, 2013 door cleohutting in Week 2: coolhuten (web én straat)

Tegenwoordig ben ik heel erg geïnteresseerd in minimalistisch design. Mijn aandacht wordt altijd getrokken door de meest bijzondere designs, maar die toch er simpel en dus minimalistisch zijn.
Dit is de reden waarom ik eens ging kijken of het ook door meerdere mensen zo ervaart wordt. Dat was zeker zo. Ik heb een website gevonden over minimalistisch design en ben tot de conclusie gekomen dat ook zij de afgelopen maand overstroomde met nieuwe designs.
Het is zeker niet het zelfde als de term ‘back to basic’. Een product mag hierbij wel anders zijn dan vroeger, maar er zit geen poespas aan.

De designs worden erg neutraal gehouden. Terug naar natuurlijke, zachte kleuren zoals wit, beige en grijs in plaats van de meest felle kleuren zoals vorig jaar bekend stond onder de term ‘color blocking’.  Tegenwoordig moet alles juist rust maar design uitstralen.
minmalistic

Op de afbeelding hierboven zie je een speaker. Dit is een voorbeeld van minimalistisch design. Het is een geheel nieuw ontwerp wat je aandacht trekt, maar er zit geen poespas aan waardoor het heel minimaal blijft. Toch is het zeker een goed design wat je zeker niet wilt verbergen.
Je ziet het dus veel terug in het design voor huiselijke spullen, maar ook bedrijven laten het steeds vaker terugkomen in bijvoorbeeld een logo.
http://minimalissimo.com/

kl jk

 

minimalitic statistiek

Advertenties
reacties
  1. Anoniem schreef:

    Deze hunt heeft meer te maken met jouw persoonslijke fascinatie dan met iets nieuws. Dat is ook wel erg lastig, om dat uit elkaar te houden. Maar het is iets dat al meer dan honderd jaar een fenomeen is en een stroming binnen de design. Ik zie geen groei daarvan, eerder afname.

  2. cleohutting schreef:

    Ik heb er onderzoek naar gedaan via google trends en er zit een kleine, maar zeker wel een stijging in! Ik zal de foto nu aan het bericht toevoegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s