Beperkt houdbaar? Oud is mooi

Geplaatst op: maart 14, 2013 door vivatfloreat in Week 1: streethunten

Al was het enige tijd beter om de nieuwste van de nieuwste spullen te hebben,. is oud weel helemaal ‘hot’. Hoe ouder hoe beter! Het liefste gebruikt, versleten en afgerafeld. Ik heb het over meubels, inrichting binnenshuis. Wat ook duidelijk zichtbaar is dat er een combinatie in de inrichting te zien is van modern en natuurlijk. Hoe veel ze ook van elkaar verschillen gaan ze goed samen.

Steigerhout is ons al een tijdje bekend. Een beetje meer natuur in huis halen. Maar momenteel moeten de planken zo versleten en gebruikt mogelijk uitzien wat een authentieke uitstraling geeft. We gebruiken de planken voor meubels maar bekleden er ook de wanden van de slaap of woonkamer mee.  Steigerhout tafels worden vaak gecombineerd met strakke design stoelen. Naast steigerhout worden ook de steigerbuizen gebruikt om meubels mobiel te maken of te verfraaien. Als we naar de verlichting trends gaan kijken zie je veel industrieel design terug komen. Vooral oude fabriekslampen zijn helemaal in.  Maar ook de natuurlijke lamp die van hout is gemaakt met een strak design kap erop. Weer het contrast tussen modern en natuurlijk.

Ik verwacht dat deze trend zich zal uitbreiden en meerdere huishoudens zal inspireren. ‘Cool’ want, we komen weer een beetje dichter bij de natuur. Hout heeft het huis een rustige uitstraling, dat hebben we nodig in deze hectische maatschappij. Deze trend zie je veel in moderne/trendy winkels die meestal op deze gebieden voorlopen. In grote steden en op website zoals pinterest zie je deze trend terug.

trendwatching 1 streethunt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s